Aurinkopaneeli

Perheen mökki on ollut vuosikymmeniä vailla sähköä. Talven paneelikeskustelu johti tositoimiin: poika suunnitteli ja rakensi aurinkopaneelijärjestelmän mökille.

Paneeli katsoi etelään saunan seinässä. Tekniikka, kuten akku, jännitteenmuunnin, lataussäädin tuli saunan pukuhuoneeseen. Akun navat näkyivät naapuriin, naapurin akut nauroivat.

Maakaapeli teki pihalla volttia ja päätyi mökkiin. Maakaapelin kaivuutyö oli hidasta, sillä maaperässä oli pääasiassa puiden juuria ja kiviä sekä ripaus multaa ja hiekkaa. Alueella oli lisäksi kantarelli varoitus.

Sähkömies asensi mökkiin johtoja, katkaisijoita ja rasioita. Se teippasi maajohtoa keltavihreällä teipillä. Sille tarjottiin pullia rasiasta ja päälle sumppia. Ei juonut toista kuppia vaan kuunteli hauen polskintaa. Se tuli eri pitäjästä.

Nuuka perhe tulee käyttämään aurinkosähköä säästeliäästi!

One thought on “Aurinkopaneeli”

  1. Hienoa että Kari on siirtynyt mökkelyssä jo 2000-luvulle💡
    Mielestäni asia on kunnioitettava, kun hämäläisiä pidetään hitaita ja vanhoilisinaa.
    Tarinassa mainittiin maakaapeli jonka asennusvaiheessa ei löytynyt mitään magaa-
    peria. Kätköissä ei ollut muuta, kuin hiekkaa juuria ja multaa. Olishan maasta voinut löytyä jotain merkillistä: esim, sotamuistoja (vanohja aseita, pääkalloja) tai vaikkapa lasipullossa pirtua, joka ei jäädy eikä tärvele pulloa, siten aikuisten taikajuoma katoais turpeeseen!
    Pertti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *