Entisten työkavereiden porukka

Minulla on onni kuulua porukkaan, jota yhdistää työpaikka X ja jalkapallon MM-kisat Italiassa vuonna 1990. On meillä nimikin: X-Open. Meitä pidetään suljettuna salaseurana, mikä pitää osittain paikkansa. Porukkaan saattaa kuitenkin päästä, jos on ollut töissä firmassa X ja jalkapallon MM-kisoissa vuonna 1990. X-Open:ssa oli alun perin 12 miestä, mutta muutama vuosi sitten vanhin jäsenemme poistui keskuudestamme.

Kokoonnumme pari kertaa vuodessa viikonloppuisin: keväällä ja syksyllä. Tapaaminen kestää perjantaista sunnuntaihin. Lauantaina tehdään noin 10 km patikointi. Seuraava kokoontuminen päätetään sunnuntaiaamuna. Majoitumme kotimaan mökissä – parhaimmillaan järven rannalla.

Vuonna 2020 X-Open täyttää 30 vuotta. Ehkä teemme matkan Keski-Eurooppaan. Kun 20 vuotta tuli täyteen kävimme Skotlannissa Edinburghissa. Vuonna 2005 matkailimme Virossa, jossa majoituimme Muhun saarella.

X-Openilla on omat kotisivut ja museo, jossa on firman X markkinointi rihkamaa, kuten kyniä, viivoittimia, tuulipuku, pipo ja iso messinkinen kyltti. Kyltti pelastettiin vuonna 2007 firman X raunioista.

Mitä me teemme ja mistä me puhumme kokoontumisissa? Patikoinnin lisäksi saunotaan, syödään ja juodaan. Miltei kaikki jäsenet ovat vielä työelämässä, joten työasioistakin puhutaan, mutta pääasiassa jostain muusta. ”Yleisesti ottaen kuitenkin puhuivat he…”

4 kommenttia artikkeliin ”Entisten työkavereiden porukka”

 1. On syytä täsmentää, että kyseessä on hiljaisten tulehentuijottajien sekä makkaransyöjien kerho. Minkä olen vuosien aikana myös omin silmin nähnyt ja korvin kuullut.

  1. Totta, vaikka on meitä moneksi:

   Yleisessä saunassa, miesten puolella
   kaikki ne karheat ja koruttoman herkät tunteilut talletin huolella.
   Yleisessä saunassa ehdin kylpeä.
   Siitä seurasta elämäni loppuun asti mä saan olla ylpeä.

 2. Puhumme vähän, mutta asiaa. Ajoittain puhumme asian vierestä. Ja paljon. Muistelemme vanhoja asioita, niitä, joita emme ole unohtaneet. Mutta liikuntaa emme unohda. Ja kaveria ei jätetä.

Vastaa