Aikaa on

Istun bussissa matkalla Jyväskylästä Lahteen, joten minulla on hyvää aikaa kirjoittaa ajasta. Takana on kahden päivän mittainen tapahtuma, Teklan käyttäjäpäivät. Käytämme työpaikallamme Teklan tiensuunnitteluohjelmaa, minkä vuoksi minut lähetettiin käyttäjäpäiville onkimaan uutta tietoa ohjelmiston käyttömahdollisuuksista.

Käyttäjäpäivien isäntänä oli tänä vuonna Jyväskylän kaupunki ja tapahtumapaikkana Paviljonki. Siellä oli varattu eri osa-alojen toimijoille omat esityksensä. Minä keskityin pelkästään infrarakentamiseen, jota käsiteltiin Elsi-salissa.

Tapahtuman avaus pidettiin kaikille yhteisesti isossa auditoriossa. Siellä puhuivat Jyväskylän kaupungin ja Teklan edustajat. Kaupungin virkamies keskittyi puheessaan valoon. Jyväskylä on valon kaupunki. Kaupungin valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Osa porukasta oli majoittunut Paviljonkiin ja loput kahteen muuhun hotelliin. Myös ruokailu ja kahvitus tapahtuivat Paviljongissa, joten aikaa ei kulunut kaupungilla kulkemiseen. Siihen tuli kuitenkin mahdollisuus esitysten ja iltajuhlan välissä.

Iltajuhla alkoi alkumaljalla ja ruokailulla. Olin koko tapahtumassa yksinäinen susi, ja iltajuhlassakin menin massan mukana. Siinä massassa sattui olemaan yksi entinen työkaveri 25 vuoden takaa. Hän on nykyisin töissä Oulun kaupungilla. Pöytäseurani koostuikin sitten oululaisista suhteellisen samanikäisistä ihmisistä. Keskustelu oli varsin luontevaa, eikä työasioista puhuttu.

Kun on yksin liikkeellä, tutustuu uusiin ihmisiin eikä ole riippuvainen toisten aikataulusta tai kiinnostuksen kohteista. Ulkomailla nautin yksin kulkemisesta. Saa olla ”mr. nobody” ja keskittyä siihen, mikä omaa itseä huvittaa.

Käyttäjäpäivät päättyi ruokailuun. Söin rauhassa maittavan aterian. Haettuani tavarat narikasta kävelin kaupungille. Minulla ei ollut kiirettä Lahteen. Bussi oli juuri lähdössä, mutta seuraava menisi puolentoista tunnin kuluttua.

Vastaa