Serkkupäivät 2015 Lahdessa

Serkkupäivien 14.6.2015 etukäteen jaettu ohjelma:

  • 9:45 Kokoontuminen Lahden matkustajasatamassa, Satamakatu 7, 15140 Lahti
  • 10:00 – 10:30 Laivalla Enonsaareen. Vain käteismaksu, menopaluu 15€.
  • Kahvia ja syötävää huvilaravintolassa, keskustelua ja kävelyä
  • 13:10 – 13:45 paluu Enonsaaresta.
  • 14:00 Ruokailu, Ravintola Lokki, jossa meitä odottaa ikkunapöytä (näköala Vesijärvelle).

Seisoin sovitusti Lahden matkustajasatamassa Makasiinirakennuksen päädyssä hyvissä ajoin ennen klo 10:tä (vihreät verkkarit jalassa ja Hankkijan lippalakki päässä). Näin tutun mersun lipuvan parkkipaikalle. Jarmohan sieltä tuli pyyhkien turvetta housujensa lahkeista.

Jarmon kanssa ihmeteltiin, missä serkut ovat, onko jokin pielessä? Soitto Jormalle selvitti, että toiset ovat 50 m:n päässä rakennuksen toisessa päässä pitämässä sadetta. Rakennuksessa oli siis kaksi päätä, mikä yllätti insinöörinkin.

Menimme venelaiturille ajoissa. Joulupukin näköinen, keski-ikäinen laivan kapteeni ja nuori nainen toivottivat meidät tervetulleeksi. Astuimme punaiseen alukseen (M/S Suvitähti II) luottavaisin mielin. Tosin kepulaiset jättivät välikysymyksen punaisen värin johdosta. Rahastajana toimivalta naiselta ostettiin Meno-paluut ja istuuduttiin kajuuttaan.

Matka sujui rattoisasti.  Naiset päivittivät tärkeimpiä kuulumisia, miehet keskittyivät tekniikan maailmoihin ja tuijottivat sateiseen horisonttiin.

Enonsaaressa matkanjohtaja menetti heti otteen porukkaan. Luontopolku-kyltin luona Soile ja Pirkko karkasivat metsään. He lähtivät kuin gasellin kaksoset sateenvarjo kompassina. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää seurata heitä. Pirkko aurasi tietä sateenvarjollaan märässä kasvillisuudessa ja sai kaiken veden päällensä. Jossain vaiheessa kadotimme näköyhteyden Pirkkoon ja Soileen emmekä enää saavuttaneet heitä. Lopulta huvila alkoi häämöttää. Kilometrin mittainen luontopolku pienessä sateessa virkisti.

Emäntä odottelikin meitä huvilassa pannu kuumana, pullat ja piirakat tarjottimella. Meille löytyi iso pyöreä pöytä.  Riisuimme märkiä päällysvaatteita kuivumaan eri puolille huvilaa.

Lähdin etsimään Soilea ja Pirkkoa luontopolun päästä. Eikä minun pitkälle tarvinnut mennäkään, kun jo törmäsin rouviin.

Pirkko oli läpimärkä. Varavaatteet olivat kassissa – kastuneet nekin. Jälkiviisaina voidaan sanoa että olisi kannattanut jättää huvilalle turvaan. Olisi ollut mukava pukea kuivat vaatteet ylle ja nauttia kahvista (ei täristen).

Känttykahvit maistuivat. Emäntä oli ollut huolissaan, pitikö meitä varten tehdä jotain erikoistilauksesta. Sanoin älkää huolestuko, serkkumme ovat tyytyväisiä vähään. Eihä meitä varte ois mittää tarvint laittaa.

Klo 13:10 laiva lähti takaisin Lahteen. Puolessa matkassa moottori sammui. Kapteeni löi nyrkin pöytään ja huusi:
– perkele, polttoaine loppui.
Kapteeni syytti rahastajaa, että hän ei ollut tarkastanut riittävän tarkasti polttoaineen määrää. Seurasi väittelyä. Sitten kapteeni soitti jonkun tuomaan löpöä. Puolisen tuntia ajelehdittiin. Tankkaus paljasti, että polttoainetta oli valunut konehuoneen lattialle. Joku ruuvi oli auki. Siitä väärinkäsitys polttoaineen määrässä. Laivassa oli kireä tunnelma, mutta ruuvi löysällä. Välillä tuntui että olimme tulossa Kinansaaresta emmekä Enonsaaresta. Jarmo voi tarkentaa teknisiä yksityiskohtia.

Lahden satamassa kapteeni pahoitteli tapahtunutta. Hän oli silminnähden rauhoittunut ja jäähtynyt uituaan pilssivedessä.

Lokissa oli hyvät ruuat ja pöytä Vesijärvi-maisemilla. Tulin ruoista niin täyteen että illaksi suunniteltu jooga jäi väliin.

Hyvästien jälkeen menin haikein mielin Kahvila Karirantaan odottelemaan seuraavaa serkkupäivää.

Vastaa