Aunen vuoro

Aune kävi nuorempana usein tanssimassa. Hän oli erikoistunut tansseihin, joissa oli vuorohaku. Hän ei ujostellut hakea naisten vuorolla. Jos joku mies jäi empimään, hän jatkoi seuraavaan mieheen. Juuri näin kävi Kouvolassa ravintola Monrepossa, jossa hän haki ravintolan perältä miestä. Tämä ei kuitenkaan lähtenyt heti, vaan alkoi selittämään jotain kengistään.

Aune ei jäänyt miettimään vaan iski silmänsä lavan reunalla istuvaan mieheen. Tämä ponkaisi pystyyn kuin sotilas. He siirtyivät lavalle, jossa he huomasivat, että ensimmäinenkin mies oli tullut lavalle. Aune valitsi kuitenkin jälkimmäisen miehen, jonka lapiokourat tarttuivat häneen ottein, joista ei ollut ulospääsyä. Eikä haluakaan paeta.

Mies pyöritti Aunea kaksi valssia. Ensimmäisen valssin jälkeen mies esitteli itsensä Taunoksi. Toisen valssin loputtua Tauno kumarsi kohteliaasti ja saattoi hymyilevän Aunen paikalleen.

Vuorohakua ohjaavalle valotaululle vaihtui miesten haku.

Ensimmäinen mies lavan perältä huomasi tilanteen ja kiirehti kohti Aunea, joka oli kohottamassa vodkaa puolukalla huulilleen. Mies kysyi lupaa, ja nyt Aunekin empi aluksi, mutta mies ei antanut periksi vaan jatkoi selitystä kengistään. Lopulta Aune taipui kenkämiehen kelkkaan.

Humppa alkoi soida, ja he lähtivät pyörimään kuin hyrrä.

Parin minuutin tanssin jälkeen mies ja Aune liukuivat päin Taunon pöytää.