Roolit

Mikko on tilapäisesti Vaahtolan insseillä töissä. Kiireellinen tiesuunnitelma on esikopiovaiheessa. Mikolle annettiin vapaat kädet suunnitella Vaahtola-Veikkola maantielle liittymä Kulhonkadulle. Johtaja Pomppa on ollut kiireinen eikä ole seurannut tarkemmin kaverinsa pojan työskentelyä.

Tänään on tärkeä palaveri neukkarissa[1]. Johtaja Pompan ja Mikon on tarkoitus esitellä suunnitelmaa HELY-keskuksen edustajalle Viivi Vakka-Kannelle.

Viivi on aina ajoissa. Viivin mukana mouruaa hänen miehensä Kari Kansi, joka on ollut pitkällä purjehduksella. Pitkä ero näkyy heistä. Vakka ja Kansi ovat yhtä lihaa.

Pomppa, Vakka ja Kansi istuvat neukkarissa ja hörppivät kahvia, samalla kun Mikko yrittää saada kuvaa tulostettua piirturihuoneessa. Antero neuvoo aloittelijaa hiukan hajamielisenä. Matkaradio soittaa nurkassa kappaletta Vaahtolan yössä kerran. Antero naputtaa jalkaa ja vislaa kieli kitalaessa sihisten, mikä hermostuttaa Mikkoa entisestään. Antero on kovasti ihastunut Viiviin, vaikka tietää ihastuksen olevan yksipuolista.

Kansi hieroo Vakan reittä pöydän alla. Viivin on vaikea keskittyä Pompan ympäripyöreisiin juttuihin säästä ja sään seurauksista. Eikä firman liikevaihto ja työntekijöiden määrien vaihtelut vuosien varrella kiinnosta senkään vertaa.

Viimein Mikko tuo rullan neukkariin. Hän levittää sen epävarmoin ottein pöydälle. Piirustuksen vasemmassa reunassa kulkee Vaahtola-Veikkola tie, keskellä on tyhjää ja oikealla nököttää kiertoliittymä keskellä peltoa.

Pomppa ja Viivi ovat ällikällä lyötyjä. Vakka on nousemassa ylös tuolista, mutta Kansi tarraa takapuolesta kiinni. Pompan väri muuttuu punaiseksi ja hänen otsansa kihelmöi hikipisaroista. Mikko kehuu, että liikenneturvallisuustarkastuksessa ei ilmennyt mitään korjattavaa. Kiertoliittymä, jolle ei kukaan pääse on todella turvallinen.

Mikko herää Vaahtolan pubin tiskin takana, kun jostain kuuluu ”pieni keskiolut”.

– Okei, minä tulostan, siis täytän tuopin. Vakka Kantensa valitsee.

– Mitä sinä oikein höpiset? Antero ihmettelee.


[1] Neuvotteluhuone

Vastaa