Urho on aina ajoissa myöhässä

Urho ajoi kovaa vauhtia kohti Vaahtolan keskustaa. Hän kuvitteli ehtivänsä hyvissä ajoin paikalle järjestelemään tekniikkaa kuntoon ajankäytön seminaaria varten. Hän olikin keskustassa nopeasti, mutta juuttui matalalla autollaan Marttalan liittymään.

Urho yritti hivuttaa ja huudattaa autoa eteen- ja taaksepäin. Aikaa kului monta minuuttia eikä auto hievahtanut paikaltaan. Hiiva sattui kävelemään paikalle ja näki, kuinka urheiluauton ratissa oli punakka mies. Urho avasi sivuikkunan.

– Hei voitko auttaa miestä mäessä?

– On nopea auto, mutta matala, sanoi Hiiva mittaillen samalla silmillään tapahtunutta. – Paljonko kulkee ja miten kiihtyy? Varmaan syö kuin hevonen?

Urho oli räjähtämäisillään, mutta hillitsi itsensä. Hän nousi autosta ulos ja hengitteli muutaman kerran syvään, kuten huippuseminaareissa oli opetettu.

– Minulla alkaa seminaari Marttalassa tai alkoi jo. Pitäisi saada auto pihaan.

– Voin yrittää tuupata, jos heijaat samalla autoa. Siis yrität liikuttaa molempiin suuntiin.

Auto irtosi liittymästä Hiivan avulla. Äänistä päätellen johonkin peltiin auton alla tuli pahoja naarmuja, joiden korjaamiseen saisi pitää monta seminaaria ajankäytöstä.

– Kiitos paljon avusta, Urho kiitteli helpottuneena. – Tarjoan joskus kaljat Vaahtolan pubissa, ajan kanssa. Menisitkö edeltä rauhoittelemaan Marttoja? Minä kasailen tavaroita esitystä varten ja tulen perässä.

Urho pyllisteli ja yritti kurkkia auton alle, mutta ei nähnyt mitään poikkeavaa.

Martat odottivat innolla ajankäytön seminaarin alkamista. He istuivat Marttalan salissa lehtiöt ja kynät kädessään. Eteisestä kuului lupaavia askeleita, ovi aukesi ja Hiiva astui sisään.

– Hyvää iltapäivää, Urho ei päässyt tulemaan, joten minä pidän teille seminaarin.

Martat katsoivat toisiaan ällistyneinä, alkoivat hermostua ja supattivat keskenään, mitä tämä oikein on.

– Aloitan esitykseni ajoneuvoista. Jos hankitte auton, varmistakaa että siinä on riittävä maavara. Tai tyytykää polkupyörään. Polkupyöriä on monenlaisia: miesten ja naisten pyöriä, kilpapyöriä, maastopyöriä. Polkupyörän tärkeimmät osat ovat: runko, ohjaustanko, pyörät, satula, tarakka. Mutta emme saa unohtaa valoja ja heijastimia.

Martta nousi seisomaan.

– Emme halua kuunnella mitään soopaa. Keitämme kyllä lounaaksi soppaa, jota ei sinulle riitä.

– Ymmärrän yskän mutta en nuhaa. Nenä vuotaa koko ajan. Urho taitaa jo kolistella eteisessä, sanoi Hiiva rauhoittaakseen Marttoja.

Hiiva ja Urho kohtasivat ovella.

– Älä puhu sitten mitään soopaa, neuvoi Hiiva ja poistui pihalle.

Urho aloitti esityksensä ja pyysi anteeksi myöhästymistään. Hän käytti 15 minuuttia aikaa selvittelyyn miksi myöhästyi Marttojen seminaarista. Hän vieritti myöhästymisen syyn osittain Marttojen niskaan.

– Teidän olisi hyvä tasoittaa Marttalan liittymä, jotta nopeatkin autot pääsevät pihaan. Nopeiden autojen kuljettajilla on usein kiire. He rientävät uupumatta rakentamaan tätä maata paremmaksi elää.

3 kommenttia artikkeliin ”Urho on aina ajoissa myöhässä”

Vastaa