Vaahtolan liike-elämän keskus

Hattukouramiehelle oli suositeltu kuntosalia lihaskunnon ylläpitoon. Hänelle kuntosalille meno oli ollut iso kynnys, vai pitäisikö sanoa kynnös. Selkä oli alkanut temppuilla eikä hän muutenkaan mikään trapetsitaiteilija ollut koskaan ollutkaan.

Työ hiirenloukun jousia valmistavassa tehtaassa on yksitoikkoista ja rasitus yksipuolista. Antero oli neuvonut hänelle satulatuolin käyttöä ja kuntosalia.

Eräänä päivänä Hattukouramies ylitti kuntosalin korkean kynnyksen. Pentti oli Hattukouramiestä vastassa. Pentin oli tarkoitus antaa opastus laitteisiin, jotka ovat Hattukouramiehelle lähes yhtä epäilyttäviä ja pelottavia kuin ex-vaimo.

– Käy ensin pukuhuoneessa vaihtamassa salivaatteet, Pentti kehotti.

Pukuhuoneessa on samaan aikaan Hattukouramiehen ikäinen, vähän pulskempi mies, jonka paita on aivan hiessä ja liimautuneena kroppaan kiinni.

– Tervetuloa punttisalille, sanoo hikipatteri, joka irrottautui pakkopaidasta ja lähti suihkuun. Hattukouramies nyökkäsi, mutta ei saanut sanaa suustaan.

Sali oli puolillaan ihmisiä, osa laitteissa ja osa ottamassa alkulämmittelyä. Joku viipotti pienillä painoilla nopeasti, toinen ähelsi ja pinnisteli suurilla painoilla. Nuori nainen juoksi juoksumatolla, ponnari heilui puolelta toiselle. Hattukouramies tarkkaili näkyikö Kirstiä salissa. Ei näkynyt onneksi. Pilkkakirves olisi pilannut tunnelman. Ei olisi mukavaa olla kuntosalilla ensimmäistä ja viimeistä kertaa.

Ulko-ovelta alkoi kuulua puheensorinaa. Vaahtolan Martat olivat tulleet salille. Heidän kulkuaan oli helppo seurata äänten perusteella. Puhe kuului pukuhuoneenkin läpi. Pentti huomasi että Martoilla ei ollut salikenkiä.

– Ette mene paljain jaloin saliin, opasti Pentti. – Tanssikaa vaikka salsaa mutta älkää tuoko silsaa salille. Voitte olla sukkasillaan tämän kerran.

Hattukouramies oli tunnollisena ihmisenä hankkinut uudet salikengät Veikkolasta. Vanhat verkkarit ja Vaahtolan pubia mainostava t-paita kruunasivat lopputuloksen. Hän koki alemmuutta Penttiä kohtaan, sillä Pentti on urheilullinen ja tehokas ihminen. Tämä oli turhaa sillä Pentti tiesi, että kaikkia asiakkaita on kohdeltava yhdenvertaisesti ja asiallisesti. Yhtään asiakasta ei ole vara menettää. Ei edes sukkasillaan hiihtäviä Marttoja.

Yksi ajatus koskien aihetta “Vaahtolan liike-elämän keskus”

Vastaa