Kaksi ääntä

Leskeksi jäänyt äitini oli Keskustapuolueen ehdokkaana 80-luvulla kuntavaaleissa. Hän sai kaksi ääntä. Siihen aikaan äänestystulos julkaistiin äänestyspaikoittain. Tilastot näyttivät, että toinen ääni oli postiääni, ja toinen ääni oli annettu kirkonkylältä. Postiäänen annoin minä, mutta äänestikö hän itse itseään tai Kepua ollenkaan, vai kääntyikö hän kannoillaan kopissa vasemmalle tai oikealle? Jos hän ei äänestänyt itseään, äänestikö hänen siskonsa häntä? Entä Osuuskauppaväki, äänestikö Osuuskauppaihminen toista Osuuskauppaihmistä? Entä Martat, äänestikö Martta Marttaa?

Tätä olen pohtinut aina silloin tällöin. En tullut kysyneeksi asiaa äidiltä. Asia jäi vaalisalaisuudeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s