Polkijan tekniikkaa – ”kaikki tämä hänelle annetaan”

Kun ajan pyörällä, paikantimen ruudulla näkyy peruskartta, jossa pieni nuoli kertoo paikkani ja kulkusuuntani. Voin kertoa sille myös määräpaikan, jolloin se opastaa minut oikeaan suuntaan. Se kertoo minulle nopeuden, ajan kulumisen, jäljellä olevan matkan määränpäähän yms. Näin siis taivaalla kiitävät satelliitit ohjaavat minun kulkuani.

Kun tulee pimeä, hämäräkytkin kytkee valot päälle. Vaihteet naksahtavat takarummun sisällä olevassa vaihteistossa siististi. Myös etu- ja takajarrut ovat rummun sisällä, samoin sähköä jauhava dynamo. Kaikki toimii kelillä kuin kelillä. Päälläni oleva Windstopper-asuste suojaa tuulelta ja vedeltä.

Kun taskussani oleva matkapuhelin alkaa soittaa Kotikadun teemaa, tiedän, että kotoa soitetaan; Jos työkaveri soittaa, ”Mä joka päivä töitä teen” kertoo sen; ”Ystävän laulu” tuo luokseni ystävän; ”Sukuvika on, kun suksi ei luista” ei vaikeuta polkemista, vaikka suvusta sanotaankin paljon pahaa; Tuntematon soittaja on ”Naurava kulkuri”.

Onko tämä kaikki Jumalan johdatusta? Tekniikka on ihmisen keksintöä, ihminen Jumalan luomus. Ohjaako Jumala minua satelliittien välityksellä? Kun ihmiselle aukeaa taivasten valtakunta, kaikki tämä (tekniikka) hänelle annetaan.

14.1.2005, 23.3.2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s